Kommunikationer i Prag

I Prag finns ovanligt många möjligheter att ta sig fram om man jämför med många andra europeiska stora städer. I Prag finns nämligen tunnelbana, tåg, spårvagn, buss och såklart även taxi och vägar samt flyg.

Att ta sig med tunnelbana i Prag är mycket smidigt då man som turist gärna vill ganska snabbt fram och man vet precis vart man ska. Tunnelbanan löper genom större delar av Prag och skulle det gå en tunnelbana där som är önskvärt så är det bara att byta till t.ex. spårvagn eller buss. Spårvagnarna i Prag går i större delar, det finns många delar som inte har spårvagn (men då finns ju tunnelbanorna). Det som är smidigt med just Prag är att biljettsystemet är samma för både spårvagn och tunnelbana vilket innebär att du på samma biljett kan åka runt i Prag och byta färdmedel fritt.
Biljettsystemet som är gemensamt för både spårvagn och tunnelbana i Prag erbjuder möjligheten att köpa enkelbiljett inom vissa zoner, även tur och returbiljetter på vissa turer men smidigast som turist är väl att köpa en en- tre- eller sjudagarsbiljett så du delvis vet hur mycket det kommer kosta totalt (inga prischocker) men även bekvämt sätt att slippa krångla med biljetter vid varje resa. Taxi som finns tillgängligt i Prag har tyvärr många oseriösa aktörer ute på vägarna, så kallade svarttaxis. Att sätta sig i en svarttaxi kan innebära att du får betala ett stort överpris jämfört med vad det egentligen marknadsmässigt kostar att åka taxi i Prag. Åk därför med ett betrott taxibolag, som t.ex. ”AAA Prag”. Du kan också kolla med hotellet du bor på om de rekommenderar något taxibolag.

Tags: ,

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar