Hotell i Prag

Hotellen i Prag finns det många av. I med att Prag är ett populärt resmål för allt från semestrande familjer till affärsresande på genomresa så är utbudet stort nog att tillfredsställa de behov du har.

Prisklassen på hotell i Prag är förhållandevis låg, delvis på grund av att svenska kronan är stark mot den tjeckiska valutan men också på grund av det stora utbudet av hotell. Det går att få ett dubbelrum för två personer på ett hotell i centrala Prag för bara 199 kronor per natt. Faktum är att snittpriset på ett dubbelrum för två personer kostar cirka 250 kronor per natt (det vill säga 125 kronor per person och natt).

För att jämföra budget med lyx så kan vi jämföra ett femstjärnigt hotell i centrala Prag med ett av de billigaste som går att hitta i centrala Prag.

Hilton Hotels är en välkänd hotellkedja som finns över hela världen. Hilton Hotels har ett hotell i Prag som heter ’Hilton Prague’ som för två personer en natt kostar tusen kronor. Hilton Prague har ett spa med allt från massage till pool och bastu, flera restauranger med olika utbud på mat, frisersalong, ett gym med möjlighet att träna allt från yoga till styrketräning men också rum där man bor som en kunglighet med dygnet-runt service. Frukostbuffé i världsklass ingår i priset på rummet
och på rummet finns King-Size säng, möjlighet till barnvakt, fritt internet och TV.

Ett av de billigaste hotellen i Prag heter Hotel Jasmin och är ett trestjärnigt hotell som kostar 200 kronor per natt för två personer. Detta hotell är självklart något mindre glamouröst men ändå ett bra val för den som inte bryr sig så mycket om boende utan mer om att uppleva Prag som stad. Frukostbuffé ingår också på detta hotell likt de flesta andra hotell i Prag.

Vilket hotell du än väljer att boka i Prag så utnyttja valutaskillnaderna och boka något i övre klass där motsvarande lyx i Sverige hade kostat 50% mer. Tänk också på detta om du väljer att äta på restaurang ofta, att det är mycket billigt tack vare  valutaskillnaderna.

Tags:

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar