Shopping i Prag

Om du ska ut och shoppa i Prags shoppingdistrikt måste Andêl vara den första du går till. Andêl är ett kvarter i Prag där det finns ett stort shoppingcenter men också en bio (eller rättare sagt ett multiplex). Hit kan du lätt ta dig med spårvagn eller till och med med tåg då denna stadsdel har en tågstation som binder sig med det nationella tågnätet.

Shoppa kan också vara bra för plånboken i Prag då den tjeckiska valutan står lågt jämfört med den svenska kronan. Förutsatt att du inte tar dig till de shoppingdistrikt eller shoppingcenter där många turister håller hur, då kan priserna lätt vara högre då de vet att de kan ta bättre betalt. Men tar du dig till ett vanligt shoppingcenter genom att undvika köpcenter nära centralstationer och med internationella varumärken som Starbucks och Armani så kan du göra riktiga fynd då valutan är cirka 30% mindre värd jämfört med den svenska kronan.

Ett tips kan då också vara att passa på att köpa juveler och guld i Prag (eller Tjeckien i övrigt) i med att valutan står så lågt jämfört med den svenska, så om du planerat kanske fria till din käraste eller bara vill unna dig något fint är det ett bra tillfälle att köpa ett juvel- eller guldsmycke. Du blir nog också överraskad med de antal juvelerare som faktiskt finns i Prag, det är  absolut fler än om man jämför med många andra europeiska större städer.

Palác Flóra heter ett riktigt stort köpcentrum i Prag som har hela 130 butiker, en bio, flera restauranger och matbutiker och som om det inte var nog så går en tåg- och tunnelbanestation rakt in i anslutning till detta köpcenter. Det är också väldigt  nybyggt köpcenter (2003) och har fantastisk arkitektur, som mycket annat i Prag.

Vad du kan göra när du ankommer till ditt hotell eller vandrarhem som du kommer bo på i Prag är att be om att få en karta med alla de köpcenter som hotellreceptionisten tycker är värda att besöka. Du kan också då lägga till specifika önskemål som att du vill shoppa just märkeskläder, smycken, antika prylar, elektronik eller vad det nu skulle kunna vara. Se också till så att det inte är en turistfälla du får tips om.

Tags: ,

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar