Church of Our Lady before Tyn

Church of Our Lady before Týn (eller Týn Church) är en kyrka i Prag belägen i Gamla Stan. Den är rent av en central punkt av Gamla Stan delvis för dess mycket uppseendeväckande och maffiga arkitektur men även dess storlek och långa historia. Church of Our Lady before Týn har blivit ett populärt turistmål att besöka i Prag.

Historien för Church of Our Lady before Týn går tillbaka ända till 1200-talet då man byggde en Frauenkirche i gotisk stil (som mycket annat i Prag). Denna byggdes sedan under 1400-talet ut för att sedan bli en residens för ärkebiskopen John av Rokycan. Under 1600-talet satte man även dit en skulptur av Jungfru Maria som även den bidragit till att många vill besöka den maffiga kyrkan.

Church of Our Lady before Týn är ett typexempel på en kombination av den tjeckiska gotiska stilen, både tidig och sen i en blandning. Man kan se många inslag av gotisk stil i Tjeckien och i synnerhet Prag där den gotiska arkitekturen verkligen slagit igenom.

Den världsberömde astronomen Tycho Brahe 1601 begravdes i kyrkan och det finns också en minnessten i marmor i kyrkans golv till minne av den framgångsrike astronomen.

Tags: ,

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar